Zwangerschapsreflexologie Toggle

Tijdens de zwangerschap kunnen verschillende klachten optreden, omdat er dan vele veranderingen in het lichaam plaatsvinden. Zwangerschapsklachten kunnen worden behandeld met medicijnen, maar beter is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Reflexzonetherapie zet het zelfgenezend vermogen in gang. Hierdoor zal de gezondheid van zwangere vrouwen in deze belangrijke periode optimaliseren en eventuele klachten verlichten, zowel lichamelijk als geestelijk. 
 Mijn behandelingen zijn er tevens op gericht om een liefdevol contact met je ongeboren baby te krijgen, het is zodoende een mooie voorbereiding op je bevalling. Mocht de bevalling op zich laten wachten dan is het mogelijk om de weeën op te wekken via een weeënstimulatie.
Na de bevalling helpt een behandeling om weer op krachten 
te komen en weer sneller in balans te zijn, deze behandeling is ook aan huis mogelijk.

Reflexzonetherapie tijdens de zwangerschap kan verlichting geven bij:

– maagzuur
– pijn in spieren, gewrichten en het bekkengebied
– pijn in de wervelkolom
– vermoeidheid
– stemmingswisselingen
– (recidiverende) blaasontsteking
– obstipatie
– slapeloosheid
– stress
– (aanhoudende) misselijkheid
– oedeem
– hoge bloeddruk
– beginnende zwangerschapsdiabetes

Weeënstimulatie

Als de bevalling niet vanzelf start, kan reflexzonetherapie worden ingezet om de weeën op te wekken. Gewoonlijk word je doorverwezen naar de verloskundige, zij maakt vervolgens zo nodig een keuze voor de combinatie van ‘strippen’ en reflexzonetherapie. Ook bij gebroken vliezen werkt reflexzonetherapie goed om de weeënactiviteit te realiseren.

Ik zal eerst een korte intake houden om te inventariseren wat de reden zou kunnen zijn waarom de bevalling nog niet is begonnen. Het zou kunnen zijn dat er (onbewust) een angst aanwezig is om te bevallen. De behandeling wordt rustig gestart: de voeten worden losgemaakt en er wordt gezorgd voor harmonie en ontspanning. In de volgende fase stimuleer ik belangrijke reflexzones en een aantal acupunctuurpunten. Aan het eind van de behandeling is het lichaam in de nieuwe balans en rust gebracht. Het is ideaal om tijdens de behandeling naar binnen te keren – en nog idealer als dit gevoel thuis ook aanwezig blijft. Zeg daarom gerust al je geplande afspraken na de behandeling af, zodat je in dit gevoel blijft en tijd en rust neemt om te kunnen bevallen.