Wat is voetreflexologie? Toggle

Voetreflexologie

Tijdens een voetreflexmassage worden de voeten gemasseerd. Het hele lichaam, dus alle spieren, weefsels en organen, is weerspiegeld in de voeten. Door de zones op de voet te masseren ontstaat een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan, wordt de lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor gaat het orgaan beter functioneren.

Tevens maak ik gebruik van een massage die gebaseerd is op de oude originele Chinese voetmassage principes. De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe. Ze gebruiken deze massage om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of als er klachten zijn, deze te verminderen of te verhelpen. Ik masseer de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam, waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.

De combinatie van deze twee systemen en het toepassen van hele prettige, ontspannende, intensieve massagetechnieken op knieën, onderbenen en voeten maakt deze massage heel effectief, de resultaten zijn vaak verbluffend.

Tijdens een ontspannende voetreflexmassage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop zult u zich ongekend ontspannen voelen.