Tarieven Toggle

Tarieven Praktijk Mano

 • Intakegesprek en 1e consult
  € 70 (75-90 minuten)
 • Voetreflexmassage ontspannend of ter behandeling van klachten
  € 70 (60-75 minuten)
 • Voetreflexmassage voor kinderen (t/m 12 jaar)
  € 50 – € 70 (afhankelijk van duur consult)
 • Mijn BTW-nummer is 167000354B03

De behandeling wordt voorafgegaan door een warm voetenbad. Na elke behandeling laat ik u 5-10 minuten nagenieten van uw ontspanning. In zijn algemeenheid ziet een behandeling er als volgt uit: het intakegesprek of vervolggesprek (ca. 15 minuten), reflexzonemassage (ca. 45 minuten) en de eindontspanning en afronding (ca. 15 minuten).

Betaalwijze: per factuur

Indien een afspraak niet wordt nagekomen of niet minstens 24 uur van te voren wordt afgezegd dan zal het consult worden berekend.

 

Vergoedingen zorgverzekeraars

Praktijk Mano is aangesloten bij beroepsvereniging FAGT hierdoor vergoedt een groot aantal zorgverzekeraars de behandelingen geheel of gedeeltelijk. Elke zorgverzekeraar hanteert andere voorwaarden, afhankelijk van uw aanvullende verzekering zal de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Via de vergoedingenlijst FAGT kunt u checken of de behandeling via uw aanvullende verzekering vergoed wordt.

 Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend.

Komt uw zorgverzekeraar hier niet voor of twijfelt u, neem dan zelf contact op met uw zorgverzekeraar en controleer uw polisvoorwaarden.

Cadeaubon

U kunt ook een ontspannende voetreflexmassage in de vorm van een cadeaubon aan iemand geven. Ter waarde van €65, consult duurt 60-75 minuten.

Als u contact met mij opneemt om de naam en het adres van de gelukkige door te geven en u het geld heeft overgemaakt op Rabobank NL90RABO 033 444 33 77 t.n.v. Praktijk Mano, zal ik u de cadeaubon toesturen.

Voetreflexmassage tegen ziekteverzuim

Bedrijven kunnen sinds kort ook reflexzonemassage inzetten om ziekteverzuim te voorkomen, terug te dringen en te zorgen dat de werknemers zich vitaler, gezonder en vrolijker voelen. Hier zal zowel de werknemer als de werkgever baat bij hebben. Het is tenslotte in ieders belang dat werknemers gezond en gemotiveerd aan het werk blijven. Reflexzonemassage wordt vooral in Denemarken en China, maar ook in andere landen, met succes ingezet bij het terugdringen van het ziekteverzuim. Arbeidsgerelateerde klachten – bijvoorbeeld rug-, arm-, nek- en schouderklachten, die zijn ontstaan door een verkeerde werkhouding of aanhoudende stress – kunnen worden aangepakt. Uit diverse onderzoeken blijkt dat door reflexzonemassage de werktevredenheid van werknemers wordt verhoogd en kosten worden bespaard.

De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) heeft overeenstemming bereikt met de Belastingdienst om reflexzonemassage, onder bepaalde voorwaarden, te zien als vrije arboverstrekking. Daarmee is reflexzonemassage aftrekbaar van de loonbelasting. De in rekening gebrachte BTW kan in mindering worden gebracht op de omzetbelasting. Dit besluit is landelijk van toepassing.

Voor meer informatie: www.belastingdienst.nl/zakelijk/loonheffingen/

Reflexzonemassage is onder de volgende voorwaarden een vrije arboverstrekking:

 • U hebt als werkgever een arboplan;
 • de reflexzonemassage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan;
 • de reflexzonemassage vindt tijdens werktijd plaats;
 • de werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd;
 • er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Heeft u interesse om reflexzonemassage in uw bedrijf in te zetten als vrije arboverstrekking of als onderdeel van bijvoorbeeld het kerstpakket ?

Vraag vrijblijvend een offerte of meer informatie aan via mailmartijnvoetreflex@gmail.com of telefoon 06-27023833.

Ik bespreek graag de mogelijkheden met u.