De therapeut Toggle

Martijn de Jonge

Martijn de Jonge

Graag stel ik mijzelf aan u voor, mijn naam is Martijn de Jonge en ik heb me de afgelopen 20 jaar verdiept in de verschillende Oosterse therapievormen waaronder Shiatsu, Yoga, klassieke massage, Reiki, Magnetiseren, NLP, voetdiagnostiek, (Chinese) voetreflextherapie en neuroreflexologie.

Ik ben een gediplomeerd Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut die multidisciplinair werkt. Het uitgangspunt van mijn manier van werken is dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hierbij combineer ik de Westerse reflexzonemassage met de Chinese filosofie van meridianen en acupunctuurpunten en maak ik gebruik van magnetiseren en energetische (voet)massage.

In 2007 heb ik 1 jaar de HBO opleiding Shiatsu gevolgd bij Qing Bai, in 2008 heb ik mijn diploma Klassieke massage behaald bij Vitalis. In 2012 heb ik de 3-jarige HBO opleiding VoetreflexPlus bij Total Health afgerond, waarbij mijn specialisaties waren: zwangerschapsreflexologie, omgaan met kinderen, veel voorkomende ziektebeelden, stervensbegeleiding en rouwverwerking. Eind 2012 heb ik bij Civas Academie mijn medische basiskennis diploma behaald. In 2015 heb ik de opleiding tot Practitioner NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) bij Smara Opleidingen gevolgd. In april 2016 heb ik mijn diploma Energetisch therapeut met specialisatie Magnetiseren behaald en in mei 2016 heb ik opnieuw mijn diploma medische basiskennis behaald maar nu volgens de Plato-normering die vereist is door de zorgverzekeraars. Daarnaast doe ik jaarlijks veel na- en bijscholingen. Voetdiagnostiek, An-Shen nek en schoudermassage, Verticale Reflexologie, Pendelen, Slaap en Slapeloosheid, De vrouw, menstruatie en overgang (3-daagse 2018) en Neuroreflexologie (3-daagse 2019) zijn cursussen die ik de afgelopen jaren heb gevolgd.

In januari 2020 heb ik een 2-daagse cursus in België gevolgd bij de grondlegster van de voetreflexologie mevrouw Hanne Marquardt, zij is inmiddels 87 jaar en nog steeds een enorme inspiratiebron!

Ik heb de ervaring om de behandelingen af te stemmen en samen te werken met disciplines uit de reguliere gezondheidszorg of andere therapievormen.